Phone Mail

Wat is de rol van de syndicus bij bedrijfsvastgoed?

Bij bedrijfsvastgoed wordt, net zoals bij residentieel vastgoed, een syndicus aangesteld om het gebouw te beheren. Als professioneel beheerder hebben we bij Anker18 de expertise en ervaring om eigenaars van bedrijfsvastgoed te ontzorgen. In dit blogbericht delen we onze inzichten over de rol van een professionele beheerder in commercieel vastgoed.

De rol van een syndicus

Wat doet een (professionele) syndicus?

Als property manager handelen wij als onafhankelijk tussenpersoon in het belang van de Vereniging van Mede-Eigenaars (VME). Onze taken beperken zich niet tot het herstellen van lekken of defecte liften. Wij zijn daarnaast ook het eerste aanspreekpunt voor alle vragen betreffende het gemeenschappelijke eigendom van een gebouw of complex. Dit omvat het onderhoud van de gemeenschappelijke delen, de administratie, boekhouding en het uitvoeren van beslissingen van de algemene vergadering.

De voordelen van een syndicus

Hoewel het niet verplicht is om een syndicus aan te stellen bij bedrijfsvastgoed, heeft het inschakelen van een professional wel tal van voordelen. Onze sterke samenwerkingsverbanden met partners en goede contacten met leveranciers zorgen voor een snelle en efficiënte oplossing van problemen.

“Sterke samenwerkingen met partners en goede contacten met leveranciers zorgen voor een snelle en efficiënte oplossing van problemen.”

Wij vervullen niet alleen een uitvoerende functie, maar ook een adviserende rol in onder andere verzekeringen en risicobeheer, voor bijvoorbeeld kmo-parken. Vanuit die adviserende rol krijgen we vaak vragen rond duurzaamheid. Eigenaars willen bijvoorbeeld weten of ze zonnepanelen of laadpalen mogen plaatsen of stellen vragen over isolatie en verduurzaming van het dak en de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Bij zulke kwesties kan een deskundige dankzij zijn expertise en ervaring het verschil maken.

Transparante communicatie met anker18

Als syndicus beheren we circa 10.000 parkeerplaatsen, 60 kmo-parken en 25 kantoorgebouwen, goed voor bijna 600.000m². In totaal was Anker18 in 2022 de grootste Belgische industriële beheerder. Anker18 doet beroep op een platform waarin eigenaars een duidelijk overzicht krijgen van alle kosten en financiën. Onze collega’s kunnen er makkelijk informatie op delen, waardoor dossiers sneller kunnen opgevolgd worden. Transparantie, open communicatie en korte lijnen staan dus steeds centraal bij ons vastgoedbeheer.

Een professioneel beheerder voor uw bedrijfsvastgoed? Neem contact op met ons team van experten.