Phone Mail

Anker18 blaast evenveel kaarsjes uit. Tijd om te vieren!

Wat in mei 2005 begon als een regionaal Antwerps makelaarsbedrijf actief in bedrijfsvastgoed – met drie vennoten (Frédéric Thielemans, Thierry Lens en Bruno De Vlies) aan het roer – is intussen uitgegroeid tot een sterke speler op de Vlaamse markt. Een fraaie evolutie waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Twee van de huidige vennoten – Thierry Lens en Tom Goyvaerts – laten graag hun licht schijnen over de voorbije jaren en enkele mijlpalen in het bestaan van Anker18. 

“Als regionale speler zijn klanten bij ons geen nummer. Ons personeelsverloop is tevens erg laag, zodat we niet alleen de nodige expertise, maar ook de aanwezigheid van een vertrouwd gezicht kunnen garanderen. Bovendien hebben onze medewerkers een grote mate van autonomie en kunnen zij hun stempel drukken op onze activiteiten; er is geen ruimte voor hokjesdenken.

Allemaal voordelen die de grotere internationale spelers veel minder kunnen bieden.
Wij hebben een duidelijk profiel in de markt: professioneel, maar ook persoonlijk betrokken en amicaal. Door onze groei in de afgelopen jaren hebben wij onze klanten een veel bredere en betere service kunnen bieden, wat duidelijk gewaardeerd wordt.”

Mijlpalen in het bestaan van Anker18

Mijlpalen in het bestaan van Anker18

18 jaar, daar horen uiteraard enkele grote mijlpalen bij. “De eerste grote verandering was de toevoeging van de afdeling Beheer in 2010, een afdeling die de laatste jaren sterk heeft bijgedragen tot de gestage groei van het bedrijf. Vervolgens heeft het overlijden van Bruno De Vlies – één van de oprichters – in 2013 ongetwijfeld een grote impact gehad op hoe we vandaag in de markt staan. Zijn overlijden joeg een schokgolf door het bedrijf en was het moment om onze aanpak en manier van zakendoen onder de loep te nemen. In 2014 kwam Tom Goyvaerts aan boord als vennoot en nam hij de verantwoordelijkheid van de investeringstak op zich.
Als laatste, meer recente ontwikkeling willen we nog het vertrek van de vierde vennoot Dennis Pronk aanstippen, die begin 2023 voor een buitenlands avontuur koos. Zijn aandelen werden overgenomen door de drie andere vennoten.

Belangrijk was ook de ingebruikname van ons nieuwe kantoor in 2016. Het huidige pand in de Napelsstraat 73 past veel beter bij onze huidige bedrijfsidentiteit en stelt ons in beter opgeleide mensen aan te trekken. De verhuis van de Ankerrui 18 naar het nieuwe adres bracht een professionaliseringsomslag met zich mee waardoor we eind dit jaar op circa 3 miljoen euro omzet zullen afklokken.”

Klanten worden steeds digitaler en verlangen meer

Uiteraard ziet de markt er in 2023 anders uit dan in 2005. “De klant is veel digitaler en intelligenter geworden. Met alle beschikbare informatie zijn ze dan ook veel beter geïnformeerd.

Maar dat is niet alles, de wetgeving is ook veel complexer geworden. Voeg daarbij het exponentieel belang dat aan duurzaamheid wordt gehecht en u beseft onmiddellijk dat we in een heel andere omgeving werken dan 18 jaar geleden. Bij Anker18 anticiperen we al jaren op de digitalisering en hebben we veel kennis over vastgoedwetgeving opgebouwd.

Bovendien beschikken we over een groot aantal trouwe medewerkers van hoogstaand niveau, die zich binnen onze vlakke structuur als een vis in het water voelen. De tijd van het oplijsten van gebouwen aan potentiële kopers ligt al een hele tijd achter ons. Vandaag moeten we veel meer zijn dan enkel verkopers voor onze klanten.”

Verder groeien in de 4 afdelingen als doel

Anker18 begon als een lokale Antwerpse speler, maar heeft inmiddels zijn werkgebied aanzienlijk verbreed. “Vandaag zijn we actief in de hele provincie Antwerpen, Oost-Vlaanderen en willen we uitbreiden in Limburg. Verder staat Gent op onze roadmap als prioriteit voor de komende jaren. Hoewel we willen blijven groeien, blijven we trouw aan onze waarden. We zijn een lokale speler met een vlakke structuur en een kenmerkende familiale sfeer. We houden dit DNA vast, omdat het mede de basis is van ons succes. Er is nog ruimte voor verdere groei in elk van onze vier afdelingen en het uitgangspunt blijft om Anker18 nog sterker en groter te maken op de Vlaamse markt. Toch blijven onze 4 takken de komende jaren de basis vormen, al kijken we naar alle andere opportuniteiten die voor ons interessant kunnen zijn.”

Een sterke focus op het realiseren en beheren van KMO-parken

“Jaarlijks verkopen we heel wat units in kmo-parken. Vervolgens bieden we onze klanten de kans om hen bij te staan als syndicus, waardoor we hen volledig kunnen ontzorgen. Ondertussen hebben we een 90-tal kmo-parken in beheer. Anker18 is al jaren één van de Vlaamse marktleiders in beheer van KMO-parken waar er mede-eigendom aanwezig is. Op het vlak van makelaardij in bedrijfsvastgoed (kantoren en semi-industrie) behoren we al enkele jaren tot de koplopers in Antwerpen en ook op vlak van investeringsvastgoed wisten we in 2022 een aantal zeer mooie transacties te realiseren.”

Met de voeten op de grond, volle kracht vooruit

De eerste 18 jaar zijn voorbij gevlogen en er zullen er nog vele volgen. “Het was een rollercoaster, maar tot op heden zijn we met beide benen op de grond blijven staan en hebben we ons gezond ontwikkeld. Dat is precies wat we ook de komende jaren van plan zijn. Onze medewerkers kunnen zich dit jaar verheugen op een geweldig feestje, want ook dat zit in ons DNA. We blijven trouwens voortdurend op zoek naar bijkomend talent om onze groei te ondersteunen en wees maar zeker dat het fijn werken is bij Anker18!”, besluiten de beide vennoten.