Antwerpse vastgoedsuperlatieven, ofwel hoe 'buitengewoon' een kantoor kan zijn

06/09/2021

Aan exclusief en uitzonderlijk vastgoed geen gebrek in Antwerpen, dat geldt ook voor het bedrijfslandschap. Steeds meer duiken er exclusievere en meer opvallende kantoren op. Wij geven je een kijkje in enkele toppanden.

Meest exclusief: Collection

Maak kennis met het 5-sterren kantoorgebouw Collection. Alles aan dit gloednieuwe kantoorproject straalt klasse en exclusiviteit uit: van vergaderruimte “The Suite” met privatieve bar en loungeruimte in Wallstreet-stijl tot een master of services op de werkvloer. Dit kantoor aan de Desguinlei in Antwerpen beschikt tevens over privatieve kantoren, een ruime co-working space en serviced offices, een yoga studio, douchefaciliteiten en handige extra’s zoals strijkdienst.

Grootste grandeur: Nationale Bank

Een waar icoon in het Antwerpse stadsbeeld: “De Nationale Bank van Antwerpen” op de hoek van de Frankrijklei en de Bourlastraat/Mechelsesteenweg. De kantoren van dit historisch monument werden gerenoveerd met zicht op het herkenbaar houden van de voormalige kluiszalen en oude kofferruimtes. Vanuit de hoektorens loopt de énige toegang naar de voormalige ambtswoningen met erker.

Zoeter dan zoet: Confiserie Euro Sweets

Deze voormalige snoepfabriek in de Eikelstraat geeft- vandaag ruimte aan kantoren met een unieke industriële uitstraling. Eentje die natuurlijk is te danken aan de originele en zeemzoete voormalige invulling van dit pand. Sinds 1919 produceerde Euro Sweets er zijn chocolade en snoepgoed Generaties lang werden hier snoepjes zoals orangettes, gommen en neuzen geproduceerd. Vandaag doet de site dus dienst voor kantoorgebruikers en residentiële bewoners.

Dichtst bij Antwerpen-Centraal: Century Center

De gekende Century Center zal samen met “Novo”, “Arto” en “Pelican” een groene cirkel in de stad vormen, vlakbij station Antwerpen-Centraal. Niet alleen naar bereikbaarheid toe, maar ook naar de werkomgeving, zijn deze kantoren gefocust op ecologisch welzijn. De gebouwen zijn 100 procent fossil fuel free en werken met de nieuwste technieken zoals klimaatplafonds. Daarnaast zijn er ook kwalitatieve groene buitenruimtes voorzien.