INSIGHT - BELEIDSNOTA KANTOREN 2020

31/10/2018

BELEIDSNOTA KANTOREN 2020

 

De Antwerpse kantorennota: pro's en contra's 

In 2005 werden voor Antwerpen in een beleidsnota zeven strategische locaties voor kantoren vastgelegd. In het bestuursakkoord van 2013 werd dit geactualiseerd en werden er een aantal prioriteiten aan gekoppeld. Daaruit ontstond uiteindelijk de Kantorennota 2020, die vier strategische investeringslocaties afbakende. Het betreft uitgelezen plekken om te investeren of een bedrijf te vestigen. De bedoeling van het hele verhaal is om de internationale positie van Antwerpen op de kantorenmarkt te verstevigen.

 

Frédéric Thielemans; co-owner van ANKER18 wikt en weegt de nota.

'Het is alleszins een zeer groot pluspunt dat er communicatie is tussen de publieke en de privésector,' stelt hij. 'Men heeft zich gerealiseerd dat een beleidsvisie rekening moet houden met wat er leeft 'op straat', bij de ontwikkelaars en makelaars de kennis hebben van de markt. En dat werd hoog tijd.' Er is echter een maar.

Frédéric Thielemans: 'Tegelijkertijd vinden we dat er te weinig aandacht wordt besteed aan kantoren in de stad. Er is een gebrek aan kwaliteit en aan hededaagse, passieve kantoorgebouwen. Het gaat dan niet over aanwezigheid van airco of een verhoogde vloer, maar vooral over de beleving. Men heeft het al een tijdje over belevingsretail, maar dat concept begint nu ook zijn ingang te vinden in de wereld van de kantoren. Het nieuwe werken, zoals dat bijvoorbeeld in de praktijk gebracht wordt door Fosbury & Sons, is daar een mooi voorbeeld van. Het is belangrijk dat er nog ruimte blijft voor lokale groeibedrijven, zodat ze hun verwevenheid met de stad niet verliezen.

 

Dit artikel is verschenen in ⦋INSIGHT⦌ - A18 Magazine - Editie 5  -  digital copy te consulteren via https://lnkd.in/dVkQUbx  - hard copy verkrijgbaar op aanvraag via info@ANKER18.be