Extra zuurstof voor uw bedrijf: Sale and Lease Back!

08/04/2020

Extra zuurstof voor uw bedrijf  -  Sale & Lease Back!

Net zoals het coronavirus met een razende snelheid om zich heen grijpt, worden ook de economische gevolgen met de dag groter. In alle sectoren worden we zwaar getroffen. De Belgische  overheid voorziet in verscheidene steunmaatregelen om al onze bedrijven – ook gezonde bedrijven – niet failliet te laten gaan.

Ondanks deze maatregelen, zal het voor vele bedrijven toch naar financiële adem happen worden in de nabije toekomst. U kan uw bedrijf financiële ademruimte bezorgen door het toepassen van een sale & lease back-operatie op het vastgoed in uw bedrijf.

Anker18 kan u begeleiden bij het succesvol uitwerken van een sale-en lease-back operatie. Hierbij verkoopt u uw eigendom aan een investeerder en huurt u het vervolgens opnieuw terug voor een bepaalde periode. Zo wordt het kapitaal dat vastzit in “uw bakstenen” te gelde gemaakt waarmee de balans van de onderneming kan worden versterkt of waarmee andere investeringen of overnames kunnen worden gefinancierd.

Dit type operatie biedt de volgende voordelen:

  • Verbetering van de liquiditeitspositie
  • Grotere focus op uw kernactiviteiten en herstructurering van de schulden van uw onderneming
  • Vrijmaken van liquide middelen voor groei (of overnames)

 

Anker18 beschikt over de nodige kennis en expertise, een professioneel klantenbestand en geschoolde medewerkers om u bij te staan op zoek naar een geschikte oplossing.

Aarzel niet ons te contacteren wanneer u over dit thema een vrijblijvend gesprek wenst te hebben.