Anker18 verrast klanten met zoomlunches

20/05/2021

Wie ervoor wilde zorgen dat zijn business tijdens deze pandemie toch gewoon bleef draaien, moest wel eens creatief uit de hoek komen. Anker18 kwam met een smakelijk idee op de proppen om de zakenrelaties te onderhouden. We gingen een samenwerking aan met Salons Schoeters, in hun vak eveneens een gevestigde waarde in Antwerpen.

Salons Schoeters stelde wekelijks twee maal een hoogstaande driegangenmenu samen, die dagvers geleverd werd bij de klant thuis én bij Anker18. Op die manier konden wij via een zoomcall toch samen met de klant genieten van een corona-proof "restaurantervaring" én het comfort van onze eigen omgeving. 

Onze grote troef is onze manier van werken met klanten. “Wij doen zaken met mensen door uitgebreid de tijd te nemen om met hen te praten en naar hun noden te luisteren. Dat doe je niet door een telefoontje van vijf minuten”, aldus Frédéric Thielemans, vennoot bij Anker18.

Plots kwam corona en waren gesprekken in combinatie met een lekker etentje uitgesloten. “Dat was voor ons een serieuze domper. Ons proces van communiceren werd plots erg beperkt. Beurzen werden afgelast, recepties konden niet doorgaan en we konden niet meer op restaurant met onze klanten.” Een extra effort voor de klanten, in de vorm van een volledig verzorgde en uitgebreide lunch, leek dan ook de perfecte oplossing volgens Frédéric en Tom Goyvaerts, mede-vennoot van Anker18.

“Een win-winsituatie voor iedereen”, vertelt Jörg Schoeters, zaakvoerder van Salons Schoeters. “Tom en Frédéric konden opnieuw hun gesprekken voeren en ook ik kon mijn zaak zo draaiende houden en ondertussen doen wat ik graag doe. Heerlijk eten bereiden voor mensen en creatief bezig zijn.”

De zoomlunches zorgden ervoor dat de klanten opnieuw die restaurantervaring konden beleven die iedereen zo mist maar het zorgde er ook voor dat de gesprekken in een ontspannen sfeer konden plaatsvinden. “We doorbreken de sleur van het thuiswerken en we creëren een hele beleving”, besluit Tom.

“Heel lekker en aangenaam tafelen”, vindt Olivier Vuylsteke van Leasinvest. “Het is the next best thing als het gaat over lunchmeetings. Leuk initiatief ten tijden van een volledige horeca-lockdown.”