De voordelen van laadpalen bij bedrijfsvastgoed

19/09/2023

De overstap naar duurzame energiebronnen en milieuvriendelijke mobiliteit is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Een van de belangrijkste ontwikkelingen in deze richting is de groeiende populariteit van elektrische voertuigen. Tom Goyvaerts, partner bij Anker18, verklaart: “Voor bedrijven die in vastgoed investeren en beheren, biedt de installatie van laadpalen bij bedrijfsvastgoed aanzienlijke voordelen.” Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom steeds meer bedrijven ervoor kiezen om laadinfrastructuur te integreren in hun commerciële vastgoedprojecten.

1. Aantrekkelijkheid voor Huurders en Werknemers

Het aanbieden van laadpalen op de locatie van uw bedrijfsvastgoed kan een aanzienlijk concurrentievoordeel opleveren. Potentiële huurders en bedrijven zullen eerder geïnteresseerd zijn in panden met oplaadmogelijkheden voor hun elektrische voertuigen. Bovendien kan het aanbieden van laadinfrastructuur uw huidige huurders en werknemers tevredenstellen en hun loyaliteit vergroten.

2. Vergroening en Duurzaamheid

Het installeren van laadpalen past in de bredere trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Bedrijven kunnen hun groene imago versterken door laadinfrastructuur voor elektrische wagens aan te bieden, wat kan bijdragen aan het behalen van milieudoelstellingen en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

3. Hogere Bezetting en Huurprijzen

Laadinfrastructuur kan bijdragen aan een hogere bezettingsgraad van uw bedrijfsvastgoed en mogelijk hogere huurprijzen rechtvaardigen. Bedrijven die op zoek zijn naar ruimte voor hun werknemers zullen de aanwezigheid van laadpalen als aantrekkelijke voorziening beschouwen, wat de vraag naar uw pand kan vergroten.

4. Voldoen aan Regelgeving en Normen

Sommige regio's en overheden hebben al regelgeving ingevoerd die bedrijven verplicht om laadinfrastructuur beschikbaar te stellen. Door vooruit te lopen op dergelijke wetgeving, toont u niet alleen uw bereidheid om aan de normen te voldoen, maar vermindert u ook het risico van boetes en juridische complicaties.

5. Toekomstbestendigheid

De groei van elektrische voertuigen lijkt onverminderd door te gaan, en dit zal naar verwachting de vraag naar laadinfrastructuur blijven stimuleren. Door vroeg te investeren in laadpalen, maakt u uw bedrijfsvastgoed toekomstbestendig en zorgt u ervoor dat uw panden aantrekkelijk blijven voor huurders en investeerders in de komende jaren.

Conclusie

Het installeren van laadpalen bij bedrijfsvastgoed biedt tal van voordelen, variërend van het aantrekken van huurders en werknemers tot het vergroenen van uw imago en het verhogen van de bezettingsgraad en huurprijzen. Bovendien positioneert het uw vastgoed als een investering in de toekomst, rekening houdend met de voortdurende groei van elektrische voertuigen. Bij Anker18 property management is het overwegen van laadinfrastructuur een strategische stap om in te spelen op de veranderende behoeften van hun klanten en de samenleving als geheel.